Spela på trav med fasta odds

Spela på trav med fasta odds

trav fasta odds
Många väljer fortfarande att spela på ATG när de spelar trav, men idag finns det ett flertal alternativ till bolaget vilket har gjort att det inte längre är lika dominant. Allt fler väljer att spela hos flera olika företag inom spel och betting som till exempel Unibet för att få en större chans att vinna pengar på trav. De flesta konkurrerande spelbolagen ger bättre odds, bonusar samt att de oftast har ett större spelutbud.

Med en bonus menar man oftast att de pengar du sätter in på ditt spelkonto dubbleras vilket gör att du har dubbelt så mycket att spela för. Dock ska man vara medveten om att det finns en del regler vid vinst när du har en bonus.
Ett exempel kan vara:
Du sätter in 500 kronor på ditt spelkonto och får 500 kronor i bonus av spelbolaget.
Du måste sedan omsätta bonuspengarna ett flertal ggr och ha kvar hela summan i slutändan innan du kan få pengarna utbetalda.

Läs alltid noga vilka regler som gäller för respektive spelbolag och deras bonusar innan du börjar spela. Så du vet hur det fungerar med vinstutbetalning och om du behöver omsätta pengarna många gånger.

nordicbet-trotting

Trav odds utomlands

ATG sänder en del lopp som går utomlands men oftast handlar det om lopp som går i våra grannländer. Därför kan det vara intressant att spela på andra internetsajter där du kan spela på lopp som går i länder väldigt långt bort så som USA, Tyskland, Australien mm.

När du spelar på lopp i andra länder genom en internetsajt fungerar det på samma sätt som om du befinner dig vid själva travbanan, eller som när du sitter framför tv:n och till exempel ser på V75. Loppen livestreamas i realtid. Hos till exempel Bwin får du tillgång till loppen så länge du har pengar på ditt spelkonto. Du behöver alltså inte ha satsat pengar i något av loppen. Fördelen med en sådan tjänst är att du kan lära dig andra länders hästsporter utan att det kostar dig något. När du är väl insatt i de utländska hästarna och deras kuskar så kan du använda dina kunskaper och börja satsa pengar. Oftast så erbjuds flera olika typer av spel, bland annat så finns det exacta och trifecta som är ett par av de populäraste i USA.

Exacta fungerar som sådant att du väljer ut de två första vinnarna i ordning. Sedan kan du ”boxa” din exacta vilket ger dig större vinstchans eftersom boxingen tillåter att de hästar du spelar på kan komma i omvänd ordning, men du vinner pengar ändå. Att spela exacta leder ofta till högre vinst än vissa andra spelformer.

Trifecta fungerar ungefär samma som exacta men istället ska du välja de tre hästar som kommer över mållinjen först i ett lopp. ”boxar” du trifectan så kan hästarna komma i omvänd ordning och du vinner fortfarande. Det finns alltså en stor fördel med att boxa dessa två olika spelformer, framförallt om det är två eller tre hästar som är ganska likvärdiga och du inte riktigt kan tippa på vem som kommer först, näst och sist. Båda spelformerna kan ge riktigt höga utdelningar.

Fasta odds på travspel

Vill du spela på fasta odds som är satta av professionella oddssättare så kan du göra det hos Unibet. Det skiljer sig ganska rejält från när du spelar hos ATG eftersom oddset gäller oavsett hur loppet går eller om hästen är storfavorit.

ATG förlorar aldrig pengar på de olika loppen utan utbetalningen varierar beroende på hur loppen går och hur vi satsar våra pengar. Vinner det flest storfavoriter så blir utdelningen oftast låg medan många skrällar ger en hög utdelning.

Har du däremot valt att spela på ett fast odds så får du den utdelning som oddset är satt på när du satsade dina pengar. Har du då satsat dina pengar på en häst med ett högt odds och den vinner så kan det ge en ganska rejäl utbetalning då du gångrar dina pengar flera gånger om.

Exempel:
Du satsar 500 kronor på en häst där oddset är 7 gånger pengarna och den vinner. Vinstutdelningen blir då 4000 kronor.

ATG eller Alternativa Spelsajter?

Det finns inget rätt eller fel svar på den frågan. Det bästa är nog att ha ett ATG konto och ett eller flera konton hos alternativa spelbolag för att kunna jämföra olika odds. Du kanske vill lägga ett specifikt odds och får bättre betalt hos någon annan om den hästen skulle vinna under den spelformen du väljer och då kan det vara mer värt att satsa dina pengar på den sajten.

Men allt handlar ju ändå om vilken spelform man trivs med och därför är det helt individuellt.

nordicbet-trotting

Lämna ett svar