Spela på trav hos ATG

Hos ATG kan du spela på trav

atg

Hos ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) kan du spela på trav i en mängd olika former. Här nedanför beskriver vi de olika spelformerna som ATG erbjuder dig att spela på.

V75

V75 är en av de vanligaste och populäraste spelformerna i Sverige. En V75 -omgång avgörs i de allra flesta fall på lördagar men det kan förkomma extraomgångar som är speciella tävlingsdagar med storlopp på någon bana. När det gäller V75 ska du hitta rätt vinnare i sju lopp. Du vinner om du får sju, sex eller fem rätt om det inte är så att många favoriter som är hårt spelade vinner. Är det många favoriter som vinner så blir det väldigt många system som får utdelning och då kan utdelningen på 5 rätt slopas och potten går till jackpot. En rad på V75 kostar 50 öre.

GS75 (Grand Slam 75)

GS75 eller Grand Slam 75 som det egentligen heter är ett poolspel som du kan spela via ATG. GS75 är en relativt ny spelform och den lanserades den 5 mars 2017. GS75 påminner i mångt och mycket om V75 och du måste, precis som på V75 ha 7, 6 eller 5 rätt för att vinna. Att spela Grand Slam 75 är dubbelt så dyrt som V75 och det gör att svårighetsgraden är lite högre. Att spela GS75 kostar 1 krona per rad.
Varje söndag kan du spela på Grand Slam 75 och spelstopp är klockan 15:50. Det finns dock undantag och det är när det är extra V75-omgångar.
Du kan lämna in GS75 kuponger från och med klockan 08.00 onsdag samma vecka som loppet körs. Tiden för den första starten är klockan 15.50 och den sista avdelningen är färdig klockan 17.50.
Om du skulle vara ensam vinnare med sju rätt på Grand Slam 75 så är du garanterad 15 miljoner kronor, detta förutsatt att omgången körs på en Svensk travbana. Om GS75körs på en utländsk travbana så är du garanterad 10 miljoner kronor.

V86 

V86 körs på onsdagar och det är oftast på Solvalla. Under vissa tider på året körs V86 på Solvalla i kombination med någon av landets andra travbanor eller på någon av de andra travbanorna i Sverige. När du spelar på V86 ska du hitta vinnaren i åtta lopp. Vinner gör du på åtta, sju eller sex rätt förutom de omgångar då raden är lättippad med många favoriter som vinner, då kan utdelningen på 6 rätt slopas och potten går till jackpot. Radpriset på V86 är 25 öre.

V65 

V65 körs normalt de dagar då inte V75, V86 eller V64 körs. När du spelar V65 ska du hitta vinnare i sex lopp. Vinner gör du på sex eller 5 rätt. En rad på V65 kostar 1 krona.

V64 

V64 körs vanligen på söndagar. I den här spelformen gäller det att hitta vinnaren i 6 lopp. Här vinner du på 6, 5 eller 4 rätt, förutom de omgångar då raden är lättippad med många favoriter som vinner, då kan utdelningen på 4 rätt slopas och potten går till jackpot.

V5 

V5 körs oftast på de banor som inte kör V65 eller V64 samma dag. På V5 ska du hitta vinnarna i de fem loppen. Får ingen spelare 5 rätt så kan det bli utdelning 4 rätt. Det kostar 1 krona per rad för att spela V5.

V4 

V4 körs vanligtvis vid lunchtid varje dag. Spelar du V4 ska du hitta de fyra vinnarna i fyra lopp. Om ingen spelare får 4 rätt kan det bli utdelning på 3 rätt. Radpriset för V4 är 2 kronor per rad.

V3 

V3 är något som brukar anordnas varje tävlingsdag på alla travbanor. Spelar du V3 ska du hitta vinnarna i tre lopp. När det gäller V3 så kan du köpa så många andelar du vill för tio kronor styck och sedan sprida ut dem på de hästar du vill ha med i första avdelningen. Om du vill kan du ha flera andelar på varje häst. När första avdelning avdelningen är avgjord så går alla dina andelar vidare från den häst som du satsat på i första avdelningen. Om du inte har någon andel på den hästen som vann så är det slutspelat för dig. Om du har andelar på den häst som vann i första avdelningen så kan du fördela dem i den andra avdelningen på samma sätt som du gjorde i första avdelningen. Det är sedan samma procedur inför den tredje avdelningen. Om du har andelar från andra avdelningen så går de vidare för att fördelas på de hästar du vill ha med i den tredje avdelningen. Varje andel som har vinst ger sedan utdelning efter tredje avdelningen. Om du t.ex. har tio andelar på rätt häst och det har spelats totalt 100 andelar på den hästen, då vinner du en tiondel av potten.

Dagens Dubbel 

Dagens Dubbel körs i samband med att V75, V86, V65 eller V64 körs. I folkmun kallas Dagens Dubbel oftast DD och du ska hitta vinnaren i två lopp. Hur stor vinsten blir avgörs av oddset på Dagens Dubbel. Vinsten blir insatsen gånger oddset på den vinnande kombinationen i de två loppen. Minsta insats per kombination är fem kronor.

LD (Lunchdubbeln) 

LD (Lunchdubbeln) anordnas vanligtvis på de banor som kör tävlingar på lunchen, precis som namnet antyder. För övrigt så gäller samma förutsättningar som för DD / Dagens Dubbel.

Vinnare 

Vinnare är ett spel du kan spela i alla lopp. Du satsar pengar på den eller de hästar du tror ska kunna vinna loppet. Vinner häste du satsat på så vinner du din insats gånger det vinnarodds får som vinnare. Spelar du på banan kan du spela vinnare för 5 kronor och uppåt, spelar du hos ATG-ombuden så är minsta insats 10 kronor.

Plats 

Plats är också något du kan spela i alla lopp. Du satsar på en häst som du tror ska kunna komma bland de tre bästa i loppet. Gör den häst du satsat det så blir vinsten din insats gånger det platsodds hästen har. Spelar du på banan så är minsta insatsen för platsspel 5 kronor. Spelar du hos ett ATG-ombud så är minsta insats 10 kronor.

Tvilling 

Tvilling är också det ett spel som kan spelas i samtliga lopp. Här gäller det att du hittar ettan och tvåan i samma lopp oavsett vilken ordning de har när de går i mål. Hittar du ettan och tvåan i loppet så har du vunnit. Vinsten blir din insats gånger tvillingoddset för loppet. Minsta insatsen för Tvilling är 5 kronor.

Trio 

Trio är ett spel som spelas varje dag och då i speciellt utvalda lopp. När du spelar Trio ska du hitta ettan, tvåan och trean i loppet och här måste de komma i den ordning du valt och satsat på. Vinsten blir triooddset gånger varje satsad krona som du satsat på rätt kombination. Minsta insats på trio är 2 kronor.

TOP 7

TOP 7 är ett vinsttätt spel där du kan vara med och slåss om storvinster för en liten insats. Här ska du hitta de 7 första hästarna i mål och du ska ha dem i rätt ordning. Du får utdelning på 2-7 rätt och du måste alltid ha 1:an och 2:an rätt i loppet om du ska få del av pengarna. TOP 7 avgörs i V75-5.

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar