Spela hos ATG eller andra onlinebolag

Spelguide för att bli en vinnare på trav

spelbolag
Länge kunde svenskar bara spela på hästar via ATG, de klassiska spelen som V75, Dagens Dubbel mm. Fördelen med att lägga spel på ATG är att man sponsrar svensk travsport och gör att travbanor, uppfödare och travtränare kan fortsätta ägna sig åt hästsporten och hästnäringen.

Nackdelarna är att det är svårt att vinna på ATG, och när man väl gör det är vinsterna ofta små. Oddsen är rörliga och din utbetalning påverkas ända fram till loppet startar och vinstpotten delas upp mellan alla spelare som prickat in tillräckligt många rätt. För att vinna stort måste du alltså spela ”emot” resten av spelarnas kunnande och ändå pricka in vinnande hästar i ett bestämt antal lopp (till exempel 7 lopp i V75). Att de flesta spelare förlorar i längden säger väl sig självt?

Föredrar du att vinna pengar på ditt travspelande och gärna vill veta hur mycket du får betalt för varje spel på bör du spela på någon av de andra spelbolagen på nätet som erbjuder spel på trav, tex Bet365, Nordicbet eller Unibet.

Betsson är det bolag som erbjuder spel på hästar. Klicka här eller på bilden nedanför för att gå till Betsson för att börja spela.

betsson-logo1

Där finns fler spelformer, bättre odds och snabbare utdelning av vinster. Där spelar du bara mot spelbolaget, hur andra spelar påverkar inte din utdelning, och du kan själv välja ut olika enstaka lopp och ägna dig åt den spelformen som passar dig bäst. Och framförallt: du väljer själv vilka lopp du ska spela på, ingen tvingar dig att spela på ett visst antal lopp för att kunna vara med.

Några exempel på spelformer som dessa sidor erbjuder är:

H2H (Head to Head)

Här gäller det att välja vilken av två hästar som placerar sig bäst i loppet. Med andra ord finns bara två möjliga utfall: kommer min häst komma före den andra hästen, ja eller nej?
Redan här är det alltså förenklat sett 50% chans att vinna spelet, har du koll på hästarna som springer så är sannolikheten att din häst vinner ännu högre! Hur hästarna placerar sig jämfört med andra hästar i loppet har ingen betydelse, så länge din häst kommer före motståndarhästen.

Triple Heads

Här gäller samma princip som i Head to Head fast det gäller att välja ut den häst som placerar sig bäst av tre utvalda hästar. Givetvis är det lite svårare än H2H, men belöningen är högre odds och mer pengar tillbaka i fickan. Nu är vinstchansen förenklat 1 på 3, sitter du på information som gör att du kan utesluta en av hästarna så är vi tillbaka på minst 50% vinstchans men till ett bättre pris!

Vinnare

Här gäller det att välja ut vinnaren i ett enda eller flera lopp, antalet lopp väljer du själv genom att lägga till dina vinnare på din spelkupong. Testa gärna lägga ihop sju vinnare på en kupong någon gång, och bli inte förvånad om oddset är betydligt högre än det du är van vid att se på V75!

Plats

Hitta en häst som kommer placera sig på ”plats” som vanligtvis betyder plats 1-3, kontrollera för säkerhets skull vilka platser det gäller innan du lägger ditt spel. Det är givetvis lättare att hitta en häst som ger vinst på platsspel men oddset är därmed lägre än på vinnarspel. Dock är det i regel alltid bättre att vinna mindre summor ofta, än att leta efter storvinsten som väldigt sällan kommer.

Fördelarna med spel på andra bolag än ATG är alltså: större valfrihet, bättre odds, snabb utdelning, lättare att hitta vinnande spel.

Vilka bolag erbjuder spel på svenskt trav förutom ATG då?
Det finns en handfull bolag som riktat in sig mot svenskt trav och vi har valt ut de tre som vi tycker bäst om.
Vi har betygsatt bolagen och om ni klickar på deras betyg kan ni läsa mer om det specifika bolaget.

Lämna ett svar