Hur man gör superglidande stopp i Reining

Reines signaturmanöver är glidstoppet. Hästen springer längs arenans längd och tappar sedan bakparten till jorden medan han trampar framfötterna ytterligare 10 till 20 fot tills han stannar helt och sprutar smuts i hans kölvatten som en vattenskoteråkare.

Den här manövern hänförde fansen, fick domarnas poäng och var viktigast av allt trevlig att åka. Men innan du ber din häst om ett stort glidstopp, ta en titt på de här tipsen från veterantränaren Casey Deary om hur du tippar och kör detta drag korrekt.
Deary är en reining tränare från Weatherford, Texas, som har vunnit flera världsmästerskap och National Reining Horse Association Futurity, National Reining Breeders Classic och andra viktiga reiningtitlar.

Mål

I stället för att stoppa din häst på en krona föreslår Deary att du vill att din häst ska släppa hans hasar och fortsätta framåt medan du sitter tyst.

“I en idealisk värld”, förklarar Deary, “din häst ska accelerera till stoppet, och du borde teoretiskt bara behöva säga” whoa “för att få honom dit.”

Verktyg krävs

För att göra det måste din häst kunna svara på dina tyglar och röstinstruktioner genom att stoppa framåt. En häst som fortsätter att gå framåt utan att svara på dig kommer inte att kunna ta dig till ett säkert stopp.

Även om extra långa glidplattor (hästskor) kanske inte krävs för att stanna, tror Deary att de flesta hästar kommer att behöva några glidskor för sin bakre fot. Innan du börjar detta projekt, prata med din hovslagare om skor.

Steg-för-steg-tillvägagångssättet för att stoppa

Gör dina mål tydliga när du hoppar av i början av en översikt, enligt Deary.

“Om jag hoppar iväg, lutar mig tillbaka och knackar, vill jag att hästen ska börja gå, och jag vill inte behöva sparka honom framåt”, förklarar han. “Jag måste se till att han accelererar i varje steg.” Du vill inte att din häst ska hoppa långsamt till mitten av pennan innan han springer iväg, eller att den ska rusa upp och sedan sakta ner när han rör sig längs linan. “

Försök att röra dig så lite som möjligt innan din häst stannar helt.

Deary tipsar: “Luta dig tillbaka, håll ögonen uppe och axlarna bakåt.” “Tänk dig att du slappnar av i en fåtölj. Jag vill få tillbaka mina höfter i sadeln. Jag vill ha axlarna bakom mina höfter och fötterna framför mina höfter. Därför pekar jag mitt bältesspänne uppåt.”

Med varje steg bör din häst höja tempot, så att han kan driva sina hasar djupare och lyfta sina manken högre, vilket gör det enklare för honom att böja ryggen och glida.

Om han saktar ner för att stanna, kommer fronten att sjunka, vilket gör glidning extremt svårt. Deary föreslår att man visualiserar en motorbåt på vattnet.

Ditt verbala kommando är nyckeln till att aktivera stoppet. Begär mer fart, sitt sedan tillbaka, så att din hästs rörelse ligger framför dig och säger “whoa”, så att bakparten sjunker ner i marken medan du fortsätter framåt.

Felsökning

Deary avråder från “dykning”, vilket innebär att sparka fötterna framåt och kasta dig bakåt precis innan du ber om ett stopp.

“På den tiden har hästens förmåga att stödja din vikt förändrats”, förklarar han.

Att sakta ner innan du stannar är ingen bra idé. För att undvika att omedvetet dra din fot från gasreglaget, titta utanför arenans yttersta ände.

Detta sätt att stanna behöver inte ta tid för ditt stopp på grund av hästens steg, men det kräver tålamod.

“Mina hästar går tills jag säger” whoa “eller pull, så min timing behöver inte vara felfri,” förklarar Deary. “Å andra sidan, [när jag väl har fått koden] måste jag ge hästen tillräckligt med tid för att klara det steget innan han rör vid marken.” Han kan ta ett par steg innan han stannar helt. Håll din kropp tyst och orörlig tills han tar slut. “

Om din häst av någon anledning vägrar stanna, kontrollera att han är frisk, utan problem med tänderna eller lederna, och att hans utrustning är bekväm.

Förutom Moves

När du har bemästrat stoppet, gå till noggrannhet i ditt utförande. Varje tygmönster har en definierad stopppunkt, och att spika den platsen kommer att “plusa” din manöver (höja din poäng).

Se till att du håller en stadig acceleration under hela rörelsen.

Tillvägagångssättet, stoppet och återgången eller backupen gör alla poäng för manövern. Du vill se till att stoppet är villigt och smidigt, med en ren återställning eller backup.

Öka din effektivitet

Överväg att ta en lektion eller arbeta med en tränare genom att dela en video av din resa för att söka vägledning om du har problem med att sluta.

“En professionell instruktion kommer att göra saker mycket enklare – pengar som är väl spenderade”, säger Deary. “Och om du ger dem en video och ber om kritik kommer många tränare att vara redo att hjälpa dig.”

I juli 2020 -numret av Horse Illustrated fanns en artikel om hur du förbättrar dina glidstopp. För att prenumerera, gå hit.