Hantera on-trail-möten

När du ger dig ut på en spårtur kommer din häst troligen att stöta på olika saker som han uppfattar som ett hot mot hans säkerhet. Hans natur som bytesdjur säger åt honom att fly sådana faror. Din uppgift är att behålla lugn och självsäker kontroll över honom. När han får förtroende för dig som sin ledare kommer han att lära sig att vara lugn när han konfronteras med nya föremål.

Här är några tips:

Förbered marken.

Kontrollera först att din hästs fötter kan röra sig i alla fyra riktningarna. Skaffa en grimma och ett ledrep till din häst. För att köra hans främre och bakre ändar till vänster och höger, använd mjuka instruktioner med en dressyrpiska eller träningsstav från marken.

Ta tag i det. Eftersom det här är en del av vår träningsplan har jag en grimma på mig. Du bör dock anta den takt som har gett dig mest framgång på arenan. För ökad säkerhet, använd alltid en godkänd ridhjälm.

Utför grunderna.

Be din häst att flytta till höger och vänster igen i sadeln och se till att han ger till din hand och ben.

Ha tro på dig själv. Om du är rädd kommer din häst att vara det också. Du kommer att bli en bättre ledare om du har förtroende.

Behåll sitt fokus. Be om små rörelser med händer och ben på spåret för att säkerställa att din häst är engagerad.

Inför målet. Be din häst att konfrontera en potentiellt skrämmande sak när du närmar dig den. Låt honom resa åt sidan, men låt honom inte vända och fly eller backa. För att motverka dessa rörelser, ge tillräckligt bentryck.

Nyfikenhet ska belönas. Din häst kan vara rädd för ett föremål men ändå fascinerad av det. Det är en positiv indikator. Ge honom tid att undersöka saken.

Ta hand om ett spöke. Om din häst blir rädd, håll honom vänd mot föremålet men begräns inte honom. inneslutning kommer att göra honom mer rädd. Behåll en avslappnad hållning och kom ihåg att andas. Du vill vara ansvarig. Det är bra att låta honom pausa och reflektera efter en skräck. Du kan lugna honom, men du ska inte belöna honom för hans dåliga beteende.

Vidta försiktighetsåtgärder. Framför allt, håll dig säker. Om du behöver kan du stiga av och vägleda din häst.

Lone Willow Ranch nära Petaluma, Kalifornien, är där Robyn Spector tränar. Hon är specialiserad på att rehabilitera besvärliga hästar och starta unghästar. Hon tycker om att hjälpa hästar och ryttare att förbättra sin kommunikation för att bygga en mer tillitsfull och förstående relation. Hon koncentrerar sig på att lägga en solid grund för att producera en lätt, balanserad och glad häst. Hon är skicklig i olika discipliner, inklusive dressyr, hoppning, reining, arbetande kohäst och uthållighet.

Bay Area Equestrian Network är ett online -community där hästföretag, organisationer och konsumenter i Kalifornien kan ansluta och dela information. Det grundades 1997 för att främja hästsektorn i norra Kalifornien samtidigt som det hjälper hästentusiaster att hitta produkter och tjänster för hästar i deras område.