10 sätt att förbättra din västerländska ridning

Västra ridning verkar vara enkelt, men det är resultatet av hårt arbete och starkt hästskick. Här är några idéer till bättre västerländsk ridning från American Quarter Horse Association professionella hästkvinna Dana Panella och australiensiska Mustang-tränaren TJ Clibborn, oavsett om du har en tränare eller försöker DIY-sättet.

Håll ögonen öppna.

“Se vart du vill att din häst ska gå”, har du hört, men hur ofta gör du det? Även om det kan tyckas vara ett överdrivet råd, finns det mycket sanning i det. Enligt Panella, en tränare och domare från Mukwonago, Wis., Kan blotta handlingen med att blicka ner kasta din ridning.

Panella tipsar: “Håll ögonen uppe.” “Inte bara ser vart du ska förbättra din balans, det hjälper också din hästs balans.” Ju mer exakt du är, desto mer exakt kommer din häst att resa. “

Hon påpekar att ryttare ofta tittar ner på hästens axel när de ber om en ledning eller svänger.

Panella rekommenderar att du lägger lite extra vikt i den yttre stigbygeln och håller ögonen uppe för att underlätta lutning. Du vet att din häst är under dig, så i stället för att titta, känna vad han gör.

Rider på dina ben

Clibborn, en naturlig hästlärare från Milton, Wisconsin, hävdar att många av ryttarna han arbetar med använder sina händer för att dra och styra hästen snarare än att använda bentryck för att styra dem.

“Hästar springer bort från trycket”, förklarar Clibborn, “ändå verkar ryttare vilja balansera sina hästar från sina händer och köra rakt från bettet.” “Många hästar är ganska tunga i framänden eftersom de inte kan gå av axlarna”, säger tränaren.

Träning: När du förbättrar ditt hästskap bör du märka en skillnad i din hästs gång.

För att lära dig själv att använda fler ben och färre händer, prova dessa övningar:

Clibborn placerar fyra eller fem fat med 15 fot mellanrum (kottar kan användas om du inte har fat) och instruerar sina ryttare att tippa sina hästar att väva igenom från ett benutbyte. Benutbyte till höger, ta sedan tre eller fyra enkla steg förbi pipan innan benutbyte till vänster. Istället för att trycka in i biten och släppa axeln lär hästen att röra sig från ditt ben.

Så här isolerar du axeln:

  • Gör sväng medan du går.
  • Börja gå ner på skenan och begär sedan en 90-graders sväng med benet-rep från en annan plats längs staketet.
  • Prova 180 graders svängar när din häst konsekvent rör sig från benet i 90 graders varv.
  • Begär en 270 och sedan en 360 efter några lektioner.

“För att få det måste du sakta ner”, förklarar Clibborn. “Folk kräver omedelbara resultat, men hästen säger:” Du måste lära mig. ” Hästen kan göra vad du vill, men du måste lära dig att komma i kontakt med honom. ”

Skulle du snälla ta plats?

Du tvingar förmodligen din sits eller ur balans om dina muskler är spända, dina vader är trötta eller om du har ont i ryggen. Ryttare i hästmästerskap har ofta välvda ryggar och sitter väldigt upprätt. Denna hållning verkar inte bara vara obehaglig för ryttaren, utan den är också försvårande för hästen.

“Tänk på att sitta på dina jeansfickor”, föreslår Panella, “så du är väldigt trevlig och djupt in i hästen.” “Men du vill inte gå så långt tillbaka att du slutar sitta på burken.”

Vissa ryttare spänner sig också mot stigbyglarna. Fördjupa din plats, ta in magen, böj knäna något och håll ner hälarna. Ditt ben är ineffektivt om dina stigbygel är för långa och du tappar tårna. Du kommer att stå upp i sadeln om dina stigbyglar är för korta.

Panella föreslår två engelskt ridtekniker: ridning i en tvåpunktshållning och postering vid trav, oavsett om du är benägen att böja ryggen eller behöver förbättra balansen.

Ett tvåpunktshopp är en mer framhoppande hållning där din sits lyfts upp från sadeln och dina klackar stödjer din vikt. Denna övning är lite svår, men det förbättrar ryttarens balans. Skapa en rak linje från örat till axeln och sedan ner till hälen. Låt gravitationen dra dina klackar ner till marken.

Ryttare i västerländska discipliner lägger ofta ut sina hästar under träning för att lära dem att flytta. Bokföring sker när ryttaren stiger i sadeln i tid med hästens steg medan han travar. Å andra sidan får Panella sina elever att posta för att arbeta i tid och balans, samt för att utbilda ryttaren att känna hästens ben röra sig under dem.

Att åka utan byglar är en annan användbar övning för att korrigera din sits. Istället för att låta benen svänga slappt, koncentrera dig på din öra-till-häl-inriktning. Sitt på dina fickor med knäna något böjda och låren avslappnade. Att luta sig framåt och ta tag i knäna är ingen bra idé.

Avslappnad ridning

Vi har alla hört att hästar ger oss energi, så varför ska vi cykla när vi är stressade? Det enklaste sättet att ha en dålig åktur, enligt Clibborn, är att fortsätta när du är stressad. “Du borde kunna sitta i din fåtölj och rida din häst”, förklarar han. “När du rider borde du vara så avslappnad.” Majoriteten av folket är spända. Din häst kommer att känna om du är nervös. “

Ge dig själv gott om tid när du kommer till ladan för att rida. “Du kan inte ha bråttom med hästar”, säger Clibborn.

Din ångest kan få dig att ta tag i hästen med benen istället för att krama honom. För att ge bra signaler måste du släppa trycket. Din stressade uppträdande kan också bidra till din hästs ökade hastighet.

“Jag har en kund som har ett högtrycksjobb”, förklarar Clibborn. “Hennes tankar tävlar. Hon är tio gånger snabbare än hästen när hon stiger trav. Du måste bromsa om du vill att din häst ska sakta ner. Du går snabbare om du vill att din häst ska snabba upp. Det är allt som behövs. “

Clibborn rekommenderar att ryttare tränar fyra hastigheter vid promenaden, tre hastigheter i trav och två hastigheter i galoppen för att lugna ett tävlingssinne och en snabb häst. Öva dessa färdigheter så att du kan stoppa din häst eller påskynda honom snabbt.

Sätt upp markpinnar för dig och din häst att rida över för att uppmana dig och din häst att tänka. Ställ staplarna närmare varandra och tänk “långsammare” om du rör dig för snabbt.

Glöm modeflugor.

Deras utseende snarare än innehållet definierar ofta mode. För att visa hur försiktigt hästen kan ridas, tillägger Panella en vanlig trend är att cykla med öppna fingrar och bara passera tyglarna genom fingertopparna. Detta är inte bara farligt om du inte är expert i en sluten miljö, men det är också ineffektivt som ett sätt att kommunicera med din häst.

Din häst är redo att rida

Varje gång du monterar din häst låtsas du vara en ryttare. Var uppmärksam på din omgivning och ditt fäste, även om du helt enkelt är ute på vägen. Eftersom hästar är flygande djur är det första de gör när en trädgren knäpper undan. Kontinuerligt engagemang kommer att förbättra dina ridkunskaper och hålla din häst fokuserad på uppgiften.

Clibborn noterar, “Det finns många trail rid -misstag som individer kan göra.” “De tror inte att de kommer att behöva rida sin häst längs leden.” När rådjuret hoppar är det för sent att vakna. Du kommer att vara säker på din häst om du är beredd på någonting. ”

Ändra det lite
Diskuterar du om du ska lämna skenan eller inte? Att arbeta på staketet kan få din häst att bli ganska ensidig. Panella hävdar att om du inte erbjuder en häst en miljöförändring eller varierar sitt träningsprogram kan han lätt bli sur.

“För många individer är det ett totalt skyddsnät, och de blir fängslade i det”, säger hon.

Gör ett jobb för din häst. Oavsett om du är i arenan eller ute på leden, måste du försöka kontrollera båda sidorna av hästen när du lämnar staketet. Panella rekommenderar att du arbetar med övergångar, mönster och stolpar på ett öppet fält eller i mitten av arenan.

Börja med en promenad när du använder stavar för träning. Sikta på polens mitt och blicka förbi den. Känn hästens kropp lyfta när han kliver över baren. Detta hjälper till med balansträning och uppmuntrar din häst att ta sig upp genom att använda sin kropp. Undvik dock att använda PVC -markstänger eftersom de kan krossas om en häst trampar på dem.

Det är också viktigt för dig och din häst att förändra landskapet. Åk över och genom hinder i stället för att hålla dig till skenan. Låt din häst träna på varierad terräng utanför arenan.

Ha ett par andra ögon

Även om du gör allt själv kan en extra uppsättning ögon inte skada. Installera en videokamera för att fånga din likhet. Ta en titt på hur dina ben är placerade. Kan du dra en linje från örat till axel, höft och häl i en rak linje? När du ber om en ledning eller kommer runt en kurva, lutar du dig? Hur är dina händer och säte? Gör en ärlig bedömning av dig själv.

Håll en checklista

Även på en lugn åktur bör du kunna arbeta med vad som helst. Ju mer du övar på att kommunicera med din häst, desto bättre kommer du att kunna arbeta tillsammans. Panella hävdar att att göra en checklista fungerar bäst för henne och hennes studenter.

“Fråga dig själv” hur rider jag? ” i din checklista, ”tipsar Panella. “‘Förutser jag något?’ Är min fot stadigt planterad på marken? Är det sant att jag andas? ‘ Slappna av och ha kul med det. “

Lägg ihop allt.

“Alla dessa små saker gör du till en stor bild av bra ridning”, förklarar Panella. “En bra ryttare är mer än bara en snygg ryttare. Korrekt körställning gör dig till en mer effektiv ryttare, och det är vad du bör sikta på.”

LISA KUCHARSKI, frilansskribent från Woodstock, Illinois, tycker om att åka ridning och tävla i öppna nöjesevenemang.